Pautan Terhebat

Wednesday, September 30, 2009

RAyA oH RaYA

walaupun raya dah lama berlalu aku baru nak upload gambar..hahaha.. aku nak citer sikit.. aku balik johor ari tue.. ari jumaat (18/9) ...malam..sampai je dah pagi..aku balik bersama adik aku, wak dan jgk shah & jana..4 buah kete..sedihnya tahun nie aku langsung xdapat bersahur dan berbuka dirumah aku..ye la mana tak..aku sampai pagi kat kg bersama adik aku..selepas berbual2..aku sangat ngantuk yela..balik keje terus balik johor..so aku tido la..but tghari tu aku bangun balik...sebabnya,..aku nak kuar bersama2 adik2 aku gi kota tinggi...kitaorang nak mencari kuih muih yang mana mak ku terlalu sibuk..x banyak buat kuih..so terpaksalah..aku cari kuih tunjuk...bershopping la aku ngan adik2 aku..berbuka pun kitaorang berbuka di kota tinggi..

PAGI RAYA...

Macam biasa..bangun.iron baju..gi sembahyang la di pagi raya..tp tahun nie ramai aku tak jupe..pastu balik sembahyang macam biasa bermaaf2an bersama keluarga.. seperti tahun2 lepas...tempat aku mengadakan marhaban..so joinla aku rombongan marhaban nie..sampai kul 2 jgk abis marhaban..huhuhu..penatnya...

sesi pembacaan doa..selesai sudah marhaban


rumah terakhir marhaban..lelaki dan perempuan kawasan umah aku peringkat 6


apala agaknya perbualan diorang nie..sangat serious..hehehe..xdela..sebenarnya tengah baca doa la nie... tengah tahlil umah last...


sempat jugak adik aku snap gambar aku tengah makan..huhuhu..lapa beb,,.


ni la contoh umah asal felda tenggaroh..

adik aku yang second,...hanafiah..


rombongan mak mak kawasan umah aku..

sempat makan ketupat, rendang, macam2 la...setiap umah hidang..jawabnya xsentuh sangat la aku..huhuhuhu..


golongan golongan yang mewakili rombongan


setelah selesai marhaban dalam kul 2.. kitaorang pun balik kerumah sesudah bermaaf2 maafan di pagi raya.. aku pun berehatla sebentar..sebabnya.. ptg tu kitaorang nak balik kg.. ni lagi satu kes.. di pagi raya nie.. nenek kitaorang beraya di hospital.. mak kepada ayah aku... nenek aku baru lepas operation..gambar aku xsempat amik.. sedih sangat2...sebabnya..nie jelah nenek aku yang tinggal..sebelah mak aku nenek dan atuk dah xde...atuk belah mak aku baru pergi meninggalkan kami masa aku gi penang kenduri kawin member aku amirah abdul rashid..meninggal pun di rumah kami tenggaroh..jadi kesimpulannya aku sangat sedih beraya tahun nie tanpa atuk dan nenek..

jadi dalam kul 5 petang lebih kurang kami direct gerak ke hospital johor bahru..ingin melawat nenek aku yang terlantar di wad..jalan sangat jamm..pehhh..bila la nak sampai..sampai2 je kat hospital...waktu melawat dah abis..terpaksa slow talk ngan pak guard disitu untuk melawat nenek kami..slow talk punya slow talk kami pun diberikan peluang untuk melawat sampai kul 8 malam sahaja...alhamdullillah dapat jugak jupa nenek kami..sambil bermaaf2 maafan..sgt sedih melihat keaadaan nenek aku...hanya Allah je yang tau..
selepas tamat waktu melawat kami pun gi majidi..dipendekkan cerita..selepas makan2..aku pun nak gerak ke kluang.. yelah..aku cuti sangat sekejap..raya ketiga aku dah balik shah alam..so terpaksala parents aku pun terkejar2 gi umah pakcik makcik ku... dalam kul 12 malam kami gerak ke kluang..sampai kluang jek...aku terus tido..sangat lepak...mmmm...ZZZzzzzZzz

RAYA KEDUA

Pagi tu kitaorang bangun..bersiap2 plak nak ke simpang renggam...abis segala umah pacik macik aku aku redah...

family aku ngan makcik pakcikku..


adik aku dari kiri : zamri (ke-3), hanafiah (ke-2), dan jgk safri (ke-4)..ntah ape2 je nak posing..

habis wakaf di simpang renggam dan kluang...balik la aku ke tenggaroh.. batu pahat xsempat nak aku ziarah..huhuhuhu...balik la kami ke tenggaroh...


RAYA KETIGA

hari ini merupakan hari last aku berada di johor...pagi tu aku bangun macam biasa..arini aku xkemana2 sebabnya malam ni aku nak kena balik ke shah alam seorang diri.. huhuhuhu..sedihnya.. aku just tengok astro je la..ntah ape rancangan pun aku dah lupe.. dalam tengahari tu pakcik aku dari simpang renggam datang..sebabnya..dia nak pergi umah bakal besan dia sekali..aku terkejut..rupa2nya sepupu aku bertunang ngan orang tempat aku..yang paling best kawan baik adik aku..hahaha..keciknya dunie..


ni la sepupu2 aku....dan jgk macikku

dipendekkan cerita sampaila malam hari... aku gerak dari umah aku ke shah alam..kul 12 malam..huhuhu..ngantuknya bawak kete..esok pagi nak kena keje..bawakla aku perlahan2..sempat jgk aku singgah tido di pagoh..sampai shah alam kul 6 pg lebih kurang..aku mandi2 terus gi keje...huhuhuh..sedihnya....

1 comment:

nor said...

Salam...
Seronoknya marhaban...tapi dah lama tak mengikuti marhaban.Rasanya semenjak ddk kat luar ni. Erm....lamalah juga..
Tapi tmpt kami marhaban asing2..leleki dgn prmpuan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...