Pautan Terhebat

Thursday, March 10, 2011

aku bertukar wajah

salam,
waa.. bertukar wajah nampak..sebenarnya..bukan muka aku yang bertukar.. tetapi muka laman ni aku da tukar..huhuhu. aku nak try yang simple2 je.. tapi xtau la messy ke x..layan je la ek..

sebab da bosan template lama.. so tukar la..
Ok kat sini aku nak share satu widget yang baru aku pasang..hahahaha.. (status online / offline YM)

Langkah 1

Korang salin kod dibawah dan paste terlebih dahulu pada notepad. Seterusnya edit pada kedua-dua perkataan zukhirman_ur yang di boldkan dengan ID Yahoo Messenger korang. Pastu korang boleh pilih ikon status yang tersenarai dibawah dengan menggantikan angka 14 yang di bold kepada angka ikon pilihan.



Kod:
Klik to enlarge.






Korang gi la site Ymgen.com








Ikon:





Status YM

1



Status YM

2



Status YM

3



Status YM

4



Status YM
5


Status YM

6



Status YM

7



Status YM

8



Status YM

9



Status YM

10



Status YM

11



Status YM

12



Status YM

13



Status YM

14


Status YM

15


Langkah 2
Log in blog => Dashboard => Layout => Add A Gadget. Klik pada HTML/Javascript. Salin kod yang telah siap di edit (rujuk langkah 1) dan paste pada ruang content HTML/Javascript.
Akhir sekali, klik save.

2 comments:

nurul... said...

wwaahhh....!!! nampak ok cikit dr ari tue...tapi mane gi gmbor melompat..???~~~^_^..!!

~~kimz~~ said...

hehheheheh..comelkan.. :)
tu bukan gmbar melompat la.. tu senam aerobiknya gambar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...