Pautan Terhebat

Thursday, February 11, 2010

MALUNYA!!!

Salam.. Aku nak bercerita yang harini aku gi buat medical check up untuk askar wataniah.. mmmm.. macam biasa pagi tadi azam yang amik aku kat rumah dengan naik kete GTI die..so pergi la aku ke HOSPITAL ANGKATAN TENTERA TUANKU MIZAN.. kat sini bukan aku nak cite pasal check up tu sebenarnya..tetapi mungkin cerita kelakar @ cerita yang memalukan untuk diri aku kot..hahaha..aku sungguh malu tadi..

macam nie..sesampai je aku kat sana.. macam biasa la..aku jumpe koperal ape ntah nama die..abaikan..so dielah yang suh isi form la pelbagai..aku nie isi je la..so siap kitaorang isi..kitaorang diberi sebotol (macam biasa la..utk urine)..so sempatlah aku bagi sample air kencing..sambil2 bagi...biasalah pagi2 sempat memerut tu..hahaha..aku xsempat bersarapan sebenarnya..tp ntah sakit perut..so aku rasa lepas menunaikan hajat..perut aku kosong terus kot.. then, aku terus la antar..sementara menunggu nie..ada plak minah nie..gile kerek..lek ar..asempat la aku dan azam menyound sekejap..hahaha..pagi tadi aku bergelak2 je sementara menunggu giliran nak amik sample darah plak.. so aku ni xsuke dan ada la sekali waktu sekolah menengah amik sample darah..terus fobia aku sampai sekarang..tu yang takut..da la aku nie xleh tengok darah..adoiyai..aku siap tanya xbole ke amik darah cucuk kat ujung jari je..pastu pk la secara logic banyak mana pun darah keluar kalau cucuk ujung jari tu..kalau setakat nak tau jenis darah ape bolehla cucuk kat ujung jari..ni nak amik satu botol.. bab derma darah..lagila aku xpernah derma..aku ni darah AB...xbanyak orang jenis darah aku nie..so aku tergolong orang2 yang terpilih..hahaha..PERASAN...

Sampailah giliran aku untuk mengambil sample darah..aku da rasa lain da..takut satu hal..hahahaa.penakut gile aku dengan darah..so nurse tu buat la all the procedure to take the blood sample.ikat sana,tepuk2 lengan aku nak bagi timbul urat tu...so dah timbul dia amik jarum tu apelagi nak enjet la..pehh..awaktu enjet je...kepala aku da nampak bintang..tp sikit2 je..tapi lama2 bintang tu makin banyak..adoi..aku siap cakap lagi.."saya nampak bintang la...banyak nie.." nurse tu cakap..nak pitam ke..mana la aku tau nak pitam camne..aku xpernah pitam...pastu makin lama..aku makin xnampak..makin gelap...aku dengar suara je...badan aku lemah..terus kulai..+ xnampak pape + nampak bintang yang terlalu banyak + tersangat panas....huhuhuu..aku sedar last dia nak sumbat kan aku gula2...so gula2 da ada dalam mulut aku... ------------------------------------- aku sedar balik, ada suara2 panggil aku balik..aku bukak mataku..macam lens yang baru nak terbuka...sikit2 lama2 aku dah nampak..tp aku nampak syiling je + nurse tu yang cantik jugakla..hahaha..aku da ada kat katil..ntah bile aku berada kat katil aku pun xtau.. aku da sedar sikit..aku diberi minuman milo panas..agaknya nurse2 kat situ kot buat..hahah..sekali hirup je aku..yelah..mana tau anak dara ke xpun mak dara ke yang buat..tp milo 3+1 je la..huhuhu..aku da ada kat bilik lain sbenarnya..
Pehh..sedar je aku terus rasa malu...yela mana tak nye..budak2 lain ramai lagi kat luar bilik..so kalau aku da ada kat bilik lain konfom diorang nampak aku..huhuh.. aku terus SMS azam..azam buat lawak bodoh..ade ke dia jawab..dia nak tpon mak aku..(sebenarnya nak buat lawak) pastu yang si man plak sempat bagitau nak gi JJ belikan buah nak melawat..bangkai..aku terus bangun keluar bilik..semua gelak..tapi sebelum tu diorang cite balik la..diorang infm gerun je..tgk aku ditolak kerusi roda..xgerak pape..(yang ditolak kerusi roda nie pun aku xsedar)..aku masa tu merah padam nak kata muka nie...muka aku gelap..so xnampak pun merah..malu giler.. so aku tau sebab pe aku pitam..aku xsarapan pagi tadi..yela aku ni jenis yang suke sarapan.kena pagi tadi aku xmakan pape..so kena amik darah yang sememangnya aku xsuke..aku terus pitamlah..maybe xde tenaga... Aku terus ajak dak2 nie gi cafe hospital tu..aku nak makan..amik ko aku makan nasi..(makan berat la)..tp memang ari2 pun aku makan berat pagi2..dah terbiasa kot.. so pas makan aku da kuat sikit..tapi kepala agak berpusing sikit2.. pas makan aku gi teruskan check up aku..kitaorang g xray plak..so menunggu da la satu hal..lama jugakla..sampai giliran..aku g xray..so settlela.. kitaorang tanya balik koperal tu..ape lagi pasni..tu je dia kata..tapi pasni ada sesi ngan Doktor plak..tp tunggu diorang panggil..so kitaorang pun berangkat pulang.. Tp aakan ku ingat peristiwa ini.. sebab FIRST time aku PITAM...woha.!!!

no giliran aku..untuk xray

pusat menunggu xray.

apis dan arman

ni la azam..nasib baik naik kete die..kalau aku bawak kete sendiri konfom xbole bawak..

disinilah tragedi bermula... WOHA!!

9 comments:

wawa:mama faheem said...

hehe nice story..lenkali mkn dlu b4 g pape medical checkup..

zukhirman said...

ok..Thanks wawa..tu la...xmakan..Terpitam aku..

Anonymous said...

menyinggah skejap, kelakar la cite kamu..
cayokk!! teruskn update blog ni.

peace~~ v(^_^)

___MaZuRa___ said...

ko ni penakot la kiman... tak sangka aku ko penakot... luaran punya la macho....hahahaha... anyway aku bangga jugak la ada kawan macam ko... peace :))

zukhirman said...

hahaha...tapi aku still macho mazura..semalam nak kontrol macho..last2 pengsan jugak aku..dah xleh kontrol..hahaha..kelakar giler..

Raudhatul Iman said...

=)

ninieZUERYANNIE said...

hahahahahahaha.. adohaiii.. aku rase nak gelak guling2 ngan citer ko nih.. boleh plak pitam.. aisey.. xpe, control macho k!

zukhirman said...

thanks ninie..tula..aku pun xpaham camne aku leh pitam..aku xpernah pitam @ pengsan ko tau..

nineynur said...

ni mesti hypoglycemia (low sugar in body) + takut..hehheee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...