Pautan Terhebat

Wednesday, March 10, 2010

Bile terbakar panggil Bomba..

sebenarnya nak citer pasal pagi td..yang mana kejadian berlaku yang menyebabkan jalan raya penuh sesak..sebabnya..sebuah van terbakar ditengah2 kesesakan lalulintas..huhuhu..aku sebenarnya blogging xtau sebab pe..tibe2 tukar citer kan..ghhahaha..aku suke blogging mungkin untuk menghilangkan tekanan yang aku hadapi mungkin untuk harini @ minggu ini ataupun bile aku rasa nak tenang sikit selain shoot pict..tp aku xkan la nak bercerita kat sini..yelah..kalau kite pikir, kite patut bersyukur ape..walaupun tekanan perasaan/kerja/ape2 lah...yang kite hadapi.mungkin ade orang yang lagi teruk dari ape aku alami..so ape2 pun yang terjadi aku berserah pada Ilahi jugak la..kena bersyukur, kena muhasabah diri tu sikit.pasal perasaan, aku no komen pasal nie..pasal keje..mmmm..napelah dengar2 bonus sikit sangat.untung da banyak da..berjuta2..tp bab bonus aku dengar ura2 dapat sikit je..adoiyai..keje da la bertimbun.sentiasa busy.boring gak kalau memanjang busy je..bile aku nak rehat.sabtu ahad je..xbest langsung.bab KPI average je.mungkin baru lagi kot..pasal hobi aku..bile la aku nak tukar lens baru + gear baru.konfom aku lagi ligat la pas tu..banyak lagi kalau pk2 belum aku buat dan xpuasati tu..belum masuk bab bos2 kat ofis tu.client2 lagi..tu mak ayah aku kat umah tu.teringin tgk diorang naik aji sesama..tp bile la aku leh antar..memangla nak seribu daya.xnak seribu dalih..tp kalau duk kat metropolitan nie.sedikit sebanyak tergugat jugakla bab ekonomi ni sikit.mgkin aku bukan kaya tp aku akan pastikan anak2 aku selesa nanti..dah bile pulak aku ade anak nie..cakap macam pandai..hahahaha..sorry kengkawan..saje je nak tulis + selingan..bcoz this is my blog..so kepada yang nak membaca terima kasih,.kepada yang xsuke i'm sorry..kalau xpercaya cubelah korang list down all the thing that u not satisfied right now..mgkin lagi banyak list daripada yang korang puasati..huhuhu.. correct me if i'm wrong..huhuhu..

oklah kite berbalik kepada kisah terbakar tadi nie.kejadian berlaku selepas tol damansara. dimana van yang jual2 tu terbakar..aku xreti sebut van ape.tp van yang peniaga jalanan gunakan tu la.dari jauh aku dah nampak api tinggi..belum campur asap2 lagi.sebab die terbakar aku xtau..sebab aku bukan unit yang melakukan siasatan (post mortem) bagaimana kejadian tu berlaku..huhu..so maybe probility nak terbakar tu banyak..maybe grounding xbetul, maybe tank bocor,maybe have short circuit at that van.. or whatever la yang korang rasa sebab ape die terbakar.. xmasuk dalam SPM pun kalau korang tau jawapannya. Tp kalau cause sebab ape highland tower tu runtuh..tu ade kena mengena la ngan engineering sikit.sebab struktur alam die ke, material yang dia gune ke..ape2 la..tu semua di ambil kire..sebab ramai yang meninggal..melibatkan kemalangan jiwa..kalau korang amik kos engineering pun, ade subject yang mana "Ethics of Engineering" ni di aplikasikan. dulu ade jugak la kena buat research pasal2 kejadian di malaysia nie..iskh daa cerita lain pulak..kenapa aku malam nie..iskh iskh iskh... oklah xnak aku melalut bukan2 korang tgkla gambar pasal terbakar tadi...yeaaahh..penutup kena ikut tajuk..hahah..kalau buat karangan BM nie konfom gagal..mesti cikgu BM dulu2 aku marah buat karangan campur aduk ni..tp aku dulik ape sebab ni blog saya..cerita saya..huhuhu..daaa~~~~

dari jauh dah nampak asap berkepul2..api pun nampak..tp kamera anset aku nie biasalah limited sikit..

abang2 bomba pagi2 dah buat keje..sian die..

pas nie seal terus la van nie..

2 comments:

ninieZUERYANNIE said...

uit melalut byk sgt.. klao cikgu bm bace, mesti die hampa je.. ekekek.. (aku pon same gak.. lalallalala~~)

zukhirman said...

memang pun..dah dulu cikgu BM ko sama ngan cikgu BM aku..hahahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...