Pautan Terhebat

Tuesday, May 4, 2010

Trip one day to Cameron Highlands


bile tu ?.. 1 may 2010. oklah disini aku join trip yang mana dianjurkan oleh previous company aku..JVC. diorang propose pada aku nak gi cameron Highlands. masa bulan 4 kot dah ajak aku join sekali..yelah kan..sebelum nie.main bowling pun xajak aku, gi picnic xajak aku..huhuhu..sedih nie. WOHA!!. akhirnya join jugakla kan..itupun last minute. bayar pun malam sabtu ari tu..waktu dalam bas..terima kasih kak min tolong bayarkan dulu..hehehehe.. Kalau korang nak tau planning nya..gerak malam sabtu ari tu..sampai cameron agak2 subuh..pastu jalan2 one day..petang tu berangkat balik shah alam semula..sempoi tak..sempoi kan..xpayah nak bermalam2 kat sana. jimat kos pun jimat..hehehe..idea sape aku xtau. mungkin nana & the gang. oklah.. kitaorang gerak naik bas. yang penting sejuk sangat sampai xleh nak tido aku. dah pakai jaket pun sejuk lagi. aku memang xsuka naik bas..lagi2 waktu malam. sebab sejuk. kereta aku tinggal di dalam perkarangan JVC. 

malam tu pas balik keje last day jumaat.aku gerak la ke JVC. sampai2 je..da ramai yang ade..bas pun da ada. tapi xgerak2.. sebab tengah tunggu tuan puteri "kak min"..heheheh.saje je kan aku panggil tuan puteri..abis lambat..hehehe..tp korang xtau sebab ape lambat..sebab..kitaorang semua dapat makanan yang di sponsor oleh kak min + abg pian..sebab tu diorang lambat. aku apelagi..dapat je makanan.(burger)..dalam bas tu jugak aku abiskan..hahaha..laparnya aku.. penat beb..siang keje.so kira boleh dimaafkan la kak min lambat..hehehe..kak min jangan marah..peace yoo!!.. 

aku kalau da cerita ni kang panjang lebar kang..baik korang sambil2 tengok gambar ek..so kepada kawan2 yang sama trip ari tu..kalau nak tgk gambar originality bole la nanti bile2 amik ye..sebab gambar dalam nie semua aku da compress kan nya..kebanyakan nya aku xletak dalam nie..so bole la tgk kat FB ke..xpun nanti2 la ye..hahahah..

aku xnak cerita jalan2 kemana..sebab semua tempat kot kitaorang pegi..cuma aku nasihatkan jangan la lepas ni gi waktu cuti am ke..cuti sekolah ke..gile jemm.. sampai hangit2 semua kete aku bau. bau clutch diorang lah tu kot.. oklah..


 
ni aku xtau bunga ape..tapi bunga ungu la..hahahaha..

aku sempat la membeli sebanyak 6 bunga kaktus..semua lain2 jenis..6 = RM10


 
ni saje2 je aku amik..sebab xtau nak amik ape..ni bunga kuning..gile xpandai kan aku jenis2 bunga..WOHA!!

 
 ni kalau korang pandai..bunga ungu namanya..

 
 ni pulak bunga biru namanya..WOHA!!


 
 ni pulak bunga kuning. sorry la ek geng. aku memang xtau nama bunga.

 
 ni bunga putih. belum kalerkan lagi..jangan sampai aku kaler ikut suke aku..hehehe..WOHA!!

 ni gambau nie aku amik kat pasar kat situ.

  
 ni kobis bewarna warni kalau korang nak tau..


sampai tengahari jugak la kitaorang kat atas tu..lebih kurang kul 2 kitaorang turun balik tanah rata..kitaorang lunch kat sane + solat..tp yang xbestnya..hujan da turun..huhuhu..camne nie. xpe dugaan.

 
 ni kitaorang singgah kat lata iskandar sekejap..planning memang ingat nak mandi..tp hujan rintik2 kan..campur air pun keroh.bukan air keroh ye..so xnaklah aku mandi..sejuk beb. kitaorang just tangkap gambau je..

 
 aku yang kurang keje..kalau korang tengok betul2..abis mata anak si din nie aku kalerkan..bibir pun bagi kasi pakai lipstik sikit..hahaha..aku da kurang keje,..

 
 ni pun same,.. aku kalerkan ikut suke aku. ni waktu kat ladang teh.. masa nie baru syok2 bergambar..ujan lak turun..abis ade la jugak yang jatuh2..hehehehe.. sape tu..angkat tangan...!!! yang penting sue pun jatuh kan.

 
 ni diorang suh budak2 lain amik gambau..aku dengan sepantas kilat..pun amik jugak..hahaha..amboi2...melompat sakan korang..

 
kenapa gambau aku tiada?..huhuhu..biasalah..gambau aku mesti xbanyak..mmm. sedih...

 
 sempat jugak la amik gambar sebelum kena hujan..huhuhu..
nana dan sue..sape jatuh raise up ur hands,,.. (ketawa jahat)

 din family..lawa kan anak2 din. nasib baik aku da tua berumur..kalau tak aku da sambar satu da..


sempat bergambar atas jambatan..aik..ade ke jambatan..hahahaha..


kak midah family.

 geng2 bas persiaran..


kak min nak ape?..hahahaha...yang lain tekun dengar pe ntah..


sempat posing kat taman lebah..betul ke aku cakap nie..hahahaha..'bee farm'


aku memang suke amik gambar curi..yeahh!!!


irfan yang x puas ati. rock irfan..sofea yang cool..

 kat taman lebah..


peace!!.. irfan diapit hot chicks!!


berjalan kaki kitaorang..yess dapat aku amik gambar yaya..kalau korang nak tau yaya ni pemalu tu aku nak amik gambar dia..kalau orang lain amik gambar xkisah..aku dia xnak..malu la tu..!!!

 din yang sibuk suh amik gambar die..xpe din banyak din gambar ko..nanti ko datang amik kat aku..


asyik aku je amik gambau orang..so aku nak gambar jugak..thanks din.. atas gambar yang ko amik..




sebenarnya kan banyak lagi gambar aku xmasukkan..so nanti2 lah ye..
dan yang bestnya aku dapat cabutan bertuah..yess dapat hamper no 2..x sia2 aku pegi..dapat jugak hadiah.. kepada yang dapat hadiah kecik. boleh cuba lain kali ek..hahahaha.. berlagak x aku...oopps sorry..saje je berseloroh.. kira aku ni ade luck jugak la ye.. SOFEA (anak kak midah), kite dapat adiah besar kan..  korang nak aku tunjuk ke hamper tu..xyahla ek.. huhuhuh..  daa~~~

2 comments:

wawa:mama faheem said...

:) uiyyo best jln2 express

~~kimz~~ said...

huhuhu..memang best..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...