Pautan Terhebat

Wednesday, June 19, 2013

Everyone is Millionaire.. Semua orang adalah JUTAWAN....




Ape tue..? Bermimpikah aku…. adakah aku jutawan?

Ok sebenarnya aku just nak sharing ngan korang  yang mana target aku nak buatkan semua kawan2 /sedara mara/adik beradik/yang mengenali diri aku atau pun tidak, adalah JUTAWAN….


"Setiap yang bernyawa pasti akan mati"


Ye seperti pepatah kat atas tu.. kat sini aku nak sharing dimana..duit2 ni xkan dapat sekiranya kita masih hidup.. Tp adakah dengan pemergian kita nanti 

1. Semua2 hutang kita dapat dilaksanakan (pemergian yang cepat @ lambat)
2.  Ape yang kita tinggalkan untuk orang yang kita sayang.. Mak.. ayah.. anak..bini. adik...abang...kakak


Hadith  Riwayat Al-Bukhari  ade mengatakan… “ tinggalkan isteri dan anak kamu dengan kesenangan adalah lebih baik daripada tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta”


Jadi disini aku nak terangkan secara ringkas dimana kita sangat perlukan “simpanan risiko”.. Risiko ape? Risiko yang mana semua orang akan lalui.. cepat ataupun lambat.. sekiranya cepat.. ape yang kite ade? Sekiranya lambat.. cukupkah simpanan kite?


Jadi kat sini aku xkan terangkan coverage yang lain.. aku akan concentratekan pada POLISI 1 juta.. xdapat 1 juta..500ribu.. xdapat 500ribu…300ribu… kalau xdapat jugak..buatla 100 ribu… at least kita ade tinggalkan sedikit wang untuk waris kita settlekan hutang yang tertunggak sekiranya ade…

Dibawah ini aku sertakan sedikit budget untuk POLISI bernilai 1 JUTA.. yang mana akan cover untuk (kematian dan cacat kekal). Contoh akan aku berikan bermula umur 20 tahun, 25 tahun dan jugak 30 tahun..

BOBOY..



Male + Smoker
Contribution
RM 420
Age
20
Occupation Class
2
Contributor
Yes
Cash Value ( age = 50)
RM 160 k++










Status
Male + Smoker
Contribution
RM 460
Age
25
Occupation Class
2
Contributor
Yes
Cash Value ( age = 50)
RM 129 k++


Status
Male + Smoker
Contribution
RM 550
Age
30
Occupation Class
2
Contributor
Yes
Cash Value ( age = 50)
RM 107 k++


 GEGIRL..

 

Status
Female + Non Smoker
Contribution
RM 405
Age
20
Occupation Class
2
Contributor
Yes
Cash Value ( age = 50)
RM 173 k++



Status
Female + Non Smoker
Contribution
RM 410
Age
25
Occupation Class
2
Contributor
Yes
Cash Value ( age = 50)
RM 127 k++



Status
Female + Non Smoker
Contribution
RM 420
Age
30
Occupation Class
2
Contributor
Yes
Cash Value ( age = 50)
RM 87 k++

P/s ***Contributor = Contributor pays an annual benefit equal to the PUA certificate contributions under the certificate upon covered person's total and permanent disability before age 70 or diagnosis of a critical illness during the certificate term, whichever earlier.
Maksud dia : Prudential akan menyambung bayar caruman tahunan sebelum umur 70 / declare menghidap 36 penyakit kritikal à yang mana sampai dulu..




Ilustrasi diatas adalah quotation secara kasar untuk POLISI bernilai 1 juta untuk Lelaki dan Perempuan yang berumur 20, 25, dan 30.  Kalau x mampu 1 juta..500 ribu pun dah ok ape.. secara kasar jugak bahagi kan je nilai quotation diatas dengan 2.. (asas matematik)..hehehe... Walaubagaimanapun sumbangan sebenar adalah bergantung kepada


1. Umur
2. Jumlah dan terma perlindungan
3. Status Kesihatan
4. Jantina
5. Pekerjaan korang
6. Merokok ataupun tidak




TETAPI sekiranya korang semua  ingin mendapatkan quotation nilai sebenar.. apelah kiranya PM ke nombor saya 019-2682611…WOHA!!!


SEKIRANYA… sepanjang polisi berjalan tidak berlaku ape2 pada diri korang means musibah2 yang xingin korang xnak xberlaku..korang masih mempunyai nilai CASH VALUE yang mana aku ade mentionkan pada ilustrasi untuk gambarajah kat atas…


Segala penerangan lanjut akan cube dikongsikan bersama.. Marilah sama2 kite pastikan setiap orang adalah jutawan… Kita adalah JUTAWAN….





****************************************************************************************************************************************************

If u're looking for
Policy 1 Mill Quotation / interested to learn about the business opportunity with Prudential BSN Takaful, do contact me & book your appointment TODAY for FREE @ zukhirman 019-2682611

*****************************************************************************************************************************************************













































 

2 comments:

anisah hussin said...

terbaekk la kiman.. jom follow memfollow ;)

~~kimz~~ said...

hhehehe.. okies.. dah follow dah.. :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...