Pautan Terhebat

Sunday, November 14, 2010

RSD - Rejimen Semboyan Di Raja ( Latihan Kem Tahunan LKT siri 4/2010)


Assalamualaikum... huhuhu.. lamanya aku xupdate blog nie.. ok. adekah aku busy / malas?  huhuh.. ok dalam 2 minggu lepas. banyak experience yang aku dapat.. bersyukur sebab aku diberikan oleh Allah untuk bernafas lagi untuk mengharungi kehidupan2 yang akan mendatang.. dan aku bersyukur kerana aku masih mempunyai keluarga / sahabat / insan2 yang sentiasa menyokong aku.. Thanks all..


ok xnak cite panjang, dalam 27/10 aritu aku kena attend satu latihan kem tahunan yang dianjurkan oleh Rejimen Semboyan DiRaja Pakar Tel di Kem Taming Sari Taiping Johor Perak... Dan pada ari tu jugak, xtau aku nak g naik ape.. kejap kata nak naik trak askar la kejap nak bawak transport sendiri la..at last aku naik si Arman jugak.. Naikla Vios power dia tu sebab aku terlampau rajin nak drive..Nak tengok ke gambar Vios dia.

arman ( dikenali sebagai sharp shooter- lihat gambarajah dibawah) .. bro wa amik gambar kete lu..hahahaha.

ok aku, husna & si arman naik la kete.. Aku sepanjang jalan tido la ape lagi.. best sangat2 kena aircon. Follow 3 biji trak askar. kesian budak naik trak. konfom xleh lena nyer.. bising.. aku masih ingat sepanjang jalan aku sentiasa follow trak yang mana di naiki FARID (ustad kitaorang). terangguk2 dia.. dan pelbagai aksi dia tunjukkan mungkin disebabkan xberapa selesa nak tido.. korang nak tau ke bape speed trak askar tu.. dalam 160km/j.. tp kalau maintain purata dalam 120~130 km/j.. laju x.. so bayangkan la penumpang yang dalam trak tu camne..huhuhu..ooops lupa..aku sempat la amik BMI aku masa kat sg buloh RnR sebab masa tu ade kempen denggi kot.. lepas training aku xsempat nak amik BMI aku lagi.. Tp pastinya berat aku makin tambah kot.. bukan makin kurang.. huhuhu..

BMI aku 20.6.  kira oklah tu.. 

Oklah sesampainya kat sana cam biasa, sesi pendaftaran.. Berbaris dalam 3 barisan jurulatih check sorang2.. korang tau aku kena tegur pasal ape.. Ape lagi rambut la. So sebelum diorang yang gunting baik aku g gunting. So pas berbaris aku minta kuar untuk gunting rambut. So pendekla rambut aku.. Tp semstinya aku x potong botak.. hehehehee..

So bermulalah kehidupan kami2 semua sebagai askar. kalau nak citer kisah kehidupan seorang askar dalam blog aku nie..mau sampai bile2 panjang aku tulis.. So aku pendekkan dengan gambar je la ek. Yang pastinya. banyak kenagan yang aku dapat.. banyak kawan2 baru yang aku kenal. banyak jasa2 yang kitaorang buat (mangsa2 banjir di KEDAH baru2 ni).. Paling best jugak sewaktu menembak. Mula2nya menggigil nak menembak.. ye lah mana x menggigil..ko guna peluru hidup tu.. Kena orang mau kojol.. tp bile picu tu ko da tekan 2 3 kali.. rasa syok plak..bunyi berdesing kat telinga ko tu jgnla cakap..yelah.. kitaorang xguna ear plug pun masa menembak.. tp best2..So happy walaupun pada awalnya.. menyumpah2 bile nak abis latihan nie... penat jgn cakap la. Tp dalam kepayahan ade kemanisannya.. pehh.. Best2..

P/s: x semuanya ek gambar aku upload.. ( semuanya diambil menggunakan anset je la..)

 pantang nampak kamera.. kamera anset je la mampu ku bawa...

kelas baca peta + kompas.

si mat ni (bakhtiar nama diberi).. tilik baik punyer...!!


ni khusyuk belajar..BAGUS BAGUS!!!

ni keje nak posing jek.. hehehehe.. 

bukan pranita je pandai posing si dak 3 orang ni pun pandai berposing..

sesi cai senjata!!

KOrang tengok!!...macamana aku x cakap diorang ni suka posing.. pantang nampak KAMERA.. lagi2 si mat tu..heheheh.. sorry bro.. (sewaktu di BUKIT MERAH lake town resort) tido hotel..

Perlu ke gambar nie.. hahahaha... suke ati aku ek.. sebab aku yang amik.. lalalalalaa..

razif & zubir - sewaktu kembaraduga di bukit merah lake town resort.

antara ahli kumpulan 3. Miss u all..


kumpulan 3 lagi.. hehehehe... En zul menjeling..

CONTINUE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

3 comments:

nurul... said...

Awak nice story... ade jgk gmbr saye hihihi...sempat jerr ambik yerr...

Arme Wan said...

Man, asal skit jer citer ko nih??? taruk ar byk skit...

ninieZUERYANNIE said...

bagus, bagus..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...